Vijesti 122 za 31.08.2015. godine

Vijesti 122 za 31.08.2015. godine

227
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zavidovići

U vremenskom periodu od 29.08. do 31.08.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.A., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 30.08.2015. godine, u 23,40 sati, u ulici Sarajevska, od strane V.E. iz Zavidovića izvršeno je krivično djelo nanošenjem tjelesnih povreda licu Dž.E. iz Zavidovića. Lice V.E. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 31.08.2015. godine, u mjestu Tešanjka, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali moped, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao M.E. iz Doboj Juga. Prilikom kontrole i pregleda lica, kod istog su pronađena dva paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZDK dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA