Vijesti 122 za 31.08.2016. godine

Vijesti 122 za 31.08.2016. godine

192
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 31.08.2016. godine, u ulici Školska, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Mazda”, registarskih oznaka G-619-NV, kojim je upravljao Č.K. iz Zenice. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 30/31.08.2016. godine, u ulici Bistua Nuova, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme “Inopluss”, iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina raznog elektro i drugog alata. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 30/31.08.2016. godine, u ulici Titova, izvršena je teška krađa u hotel “Kristal”, iz kojeg je tom prilikom otuđen televizor i manja količina alkoholnog pića. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 31.08.2016. godine, u mjestu Mračaj, u trgovačkoj radnji “Ćorić-prom”, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad radnicama navedene radnje, kojom prilikom je iz kase otuđilo određenu količinu novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 31.08.2016. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je od strane lica N.F. iz Žepča izvršena krađa mobilnog telefona, vlasništvo M.Ć. iz Žepča. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA