Zimska sezona 2019/2020

Zimska sezona 2019/2020

109
0
PODIJELI

U skladu sa zakonskim propisima, i potpisanom ugovoru između općine Tešanj i JP RAD d.d. Tešanj od 15.11.2019 do 15.03.2020 godine naša služba za zimsko održavanje cesta, trotoara i dr. bit će na raspolaganju 24 sata.
Prethodnih sedmica smo uradili sve potrebne pripreme: priprema vozila i opreme, nabavka soli i frakcije, analiza liste dionica i lokacija, te imenovanje timova koji će biti na raspolaganju 24 sata. U nastavku fotografije svega spomenutog.
Koristimo priliku da svim učesnicima u saobraćaju zaželimo zimsku sezonu bez povreda i udesa, ali i da pozovemo sve učesnike da radi sebe i radi drugih budu oprezniji nego van sezone, da iskazu razumijevanje prema drugim učesnicima i prema službama za čišćenje snijega i uređenje saobraćajnice.
Sugrađane pozivamo da zbog sebe i zbog drugih pomognu službama na terenu a time pomažu sebe i svoje najbliže. To mogu učiniti na više načina: da u uskim prolazima, po trotoarims i raskrsnicama ne parkiranju vozila i time onemoguće rad službe za čišćenje, da upozoravaju svoje komšije i prijatelje na to, da ispred svog ulaza ili prilaza povremeno i sami daju doprinos u čišćenju i uklanjanju snijega ili leda.
Sve sugestije, prijedloge, primjedbe i prijave možete vršiti na brojeve telefona objavljene u prilogu ove obavijesti, a naše službe će u što kraćem roku odreagovati, u skladu sa nadležnostima, mogućnostima i raspoloživim kapacitetima.

Zimska služba 2019/2020

Obuhvati 2019/2020

Izvor: RAD Tešanj

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA