Zimska sezona 2020/2021 počinje…

Zimska sezona 2020/2021 počinje…

0
0
PODIJELI

U skladu sa zakonskim propisima, i potpisanom ugovoru između Općine Tešanj i JP RAD d.d. Tešanj od 15.11.2020 do 15.03.2021 godine naša služba za zimsko održavanje cesta, trotoara i dr. bit će na raspolaganju 24 sata.

 Prethodnih sedmica smo uradili sve potrebne pripreme: priprema vozila i opreme, nabavka soli i frakcije, analiza liste dionica i lokacija, te imenovanje timova koji će biti na raspolaganju 24 sata. U nastavku fotografije svega spomenutog.

 Koristimo priliku da svim učesnicima u saobraćaju zaželimo zimsku sezonu bez povreda i udesa, ali i da pozovemo sve učesnike da radi sebe i radi drugih budu oprezniji nego van sezone, da iskažu razumijevanje prema drugim učesnicima i prema službama za čišćenje snijega i uređenje saobraćajnice.

 

Sugrađane pozivamo da zbog sebe i zbog drugih daju podršku službama na terenu a time pomažu sebe i svoje najbliže. To mogu učiniti na više načina: da u uskim prolazima, po trotoarima i raskrsnicama ne parkiranju vozila i time onemoguće rad službe za čišćenje, da upozoravaju svoje komšije i prijatelje na to, da ispred svog ulaza ili prilaza povremeno i sami daju doprinos u čišćenju i uklanjanju snijega ili leda.

 

Sve sugestije, prijedloge, primjedbe i prijave možete vršiti na brojeve telefona objavljene u prilogu ove obavijesti, a naše službe će u što kraćem roku odreagovati, u skladu sa nadležnostima, mogućnostima i raspoloživim kapacitetima. ❄️❄️❄️🌨️🌨️🌨️

Izvor: RAD Tešanj

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR