Zimski uvjeti u Općini Usori

Zimski uvjeti u Općini Usori

207
0
PODIJELI

Sve ceste u općini Usora za koje je ugovoreno zimsko održavanje su prohodne. Tvrtka “DIV” d.o.o. Makljenovac, općina Usora je odgovorila svojim obvezama i nastalim zimskim uvjetima, tako da 50-tak cm snijega ne predstavlja veći problem za građane općine Usora.


Općina  iz financijskih razloga nije mogla preuzeti na sebe obvezu čišćenja prometnica u svim zaseocima. Ceste u zaseocima koje ne održava Općina čiste građani angažiranjem i plaćanjem radnih strojeva u osobnoj režiji, što je slućaj i u mnogim drugim sredinama.
Općina je dodatno angažirala radne strojeve na čišćenju prilaza i dvorišta od škola, vjerskih objekata, ustanova i institucija, a zabilježena je jučer i jedna intervencija čišćenja snijega i osiguravanja pristupa dvojici starijih građana u MZ Ularice (Franjo Matijević i Ivan Bejić-Car, ispod Putnikova Brda), tako da za sada nema drugih informacija o snijegom odsječenim i ugroženim građanima općine Usora.

Zapovjednik Općinskog stožera Civilne zaštite Usora, načelnik Anto Čičak nakon prikupljenih informacija o stanju na terenu i konzultacija sa  članovima OS CZ ocijenio je da je stanje u općini Usora relativno dobro, te da uz praćenje stanja i poduzimanja redovitih mjera u ovakvim zimskim uvjetima nema potrebe za drugim izvanrednim mjerama.

Građani, ustanove, institucije i poslovni sektor se pozivaju da nastave sa redovitim čišćenjem snijega i sprečavaju nastanak poledice na prilazima svojim objektima, kao i da snijeg ne odlažu na prometne površine.

O eventualnim problemima ili saznanjima o starijim građanima u problemima zbog zimskih uvjeta, molimo da se obavijesti Općinski stožer civilne zaštite Usora na broj 032/893-479 i 899-447 u radnom vremenu ili na broj Policijske stanice Usora 032/893-305.

Usora.com/Jelah.info

NEMA KOMENTARA