23 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

17 medalja i odličan nastup takmičara Karate kluba Tešanj

Takmičari Karate kluba Tešanj su uzeli učešće na 1.KOLU KANTONALNE LIGE ZDK u Žepču.

“Naše takmičare je danas predvodio trener Ostrvica Anis, te su mu u tome pomoć pružila također braća i takmičari kluba Žižo Sejfo i Selmin. Kolo lige se održalo u tehničkoj  organizaciji K.K. “VIKTORIJA” iz Žepča uz podršku karate saveza ZDK, u dvorani KŠC DON BOSCO, koje je okupilo 327 takmičara iz 18 karate klubova koji su radili kate i borbe u 443 prijava na 3 borilišta.” – saopćeno je iz Karate kluba Tešanj.

Karate klub Tešanj je predstavljalo 8 takmičara, koji su bili više nego uspješni, te su imali odličan nastup, sa osvojenih 17 medalja, i to: 7 zlatnih, 3 srebrenei 7 bronzanih.

Zlatne medalje su osvojili: Nadia Arnautović, Eman Šišić (2 medalje), Salih Ibrahimkadić (2 medalje), Emrah Šišić i Sejfo Žižo.

Srebrene medalje su osvojili slijedeći takmičari: Maja Nedić, Lejla Unkić i Selmin Žižo, dok su ovaj put bronzane osvojili: Nadia Arnautović, Emrah Šišić, Maja Nedić, Salih Ibrahimkadić, Sejfo Žižo i Selmin Žižo.

“Čestitke upućujemo  našim takmičarima na današnjem  uspjehu, te istim želimo da nastave i dalje vrijedno trenirati kako bi rezultati bili još bolji i medalje boljeg sjaja. Takođe se zahvaljujemo i našim roditeljima na podršci u radu kluba, koju nesebično pružaju.” – saopćeno je iz kluba.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti