25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

4. donatorsko večer KUD-a “Izudin Mulabećirović-Izo” Jelah

U subotu 10.02. 2024.godine održano je, sada već tradicionalno, donatorsko večer u organizaciji KUD-a “Izudin Mulabećirović-Izo” Jelah. Tim povodom ovo društvo je objavilo saopćenje za javnost koje u cijelosti prenosimo:

“Bio je ovo događaj koji je okupio veliki broj ljudi iz naše zajednice i okruženja, te pružio priliku da se podrži rad i aktivnosti našeg kulturno-umjetničkog društva.

Večer je bila ispunjena pozitivnom energijom i entuzijazmom, te dobrom muzikom za koju su bili zaduženi muzički orkestar našeg KUD-a, uz podršku Alena Kotorića i Murisa Fajića, čija je izvedba dodatno upotpunila atmosferu.

Pored instrumentalne i vokalne podrške Muris Fajić je donatorsko večer podržao i besplatnim razglasom, što nam je bilo od velikog značaja.

Tokom večeri su nam se prigodnim govorom obratili Anisa Kadrić, predsjednica Skupštine, te Haris Kotorić, predsjednik UO, koji je uručio zahvalnice prisutnim sponzorima, koji su pokazali nesebičnu i nemjerljivu podršku u realizaciji naših aktivnosti tokom 2023.godine.

Između ostalog spomenuli su početke djelovanja Društva 1951. godine, kao i osobe koje su 1999.godine pokrenule Društvo nakon ratnih dešavanja. Posebno nam je drago da su neki od njih bili prisutni na ovoj večeri pa smo im se zahvalili, a svi ostali gosti su ih pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Osim što je ova večer bila prilika za uživanje i druženje, bila je i važan korak prema ostvarivanju ciljeva KUD-a, te poticanju interesa za kulturne aktivnosti u našoj zajednici. Podrška koju ste pokazali svojim prisustvom znači nam izuzetno mnogo, što je dodatni pokazatelj da cijenite i prepoznajete naš trud i zalaganje.

Želimo se zahvaliti svima koji su na bilo koji način podržali realizaciju ove prigodne večeri, naročito hvala roditeljima naših članova koji su bezrezervna podrška Društva i bez kojih realizacija bilo koje aktivnosti bi bila puno veći izazov i sigurno manje uspješna.

Da bi cjelokupna večer imala potpuni smisao, da sala, gdje se održavalo donatorsko večer, ima dodatnu doze elegancije i ljepote potrudila su se i počastila nas naša “Čarolija”, dok je svu pozitivnu atmosferu fotoaparatom zabilježio i fotografijama podržao “EB-TEH”. Kakvo bi veče bilo bez dobre hrane, tu su razumijevanje i određeni vid podrške pokazali restoran pub “Marshall” i fast-food “Burger”, čiji vlasnici su nekadašnji aktivni članovi, a danas redovni sponzori Društva.

Nadamo se da će budući događaji biti jednako uspješni i da će naša zajednica nastaviti podržavati ovakve inicijative.

Jedno kolo, jedna raja, folkloraši iz Jelaha “

Povezane vijesti

Najnovije vijesti