14.8 C
Tešanj
Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Završen projekat -SPORT JE IN-

Krajem aprila ove godine, Univerzalna škola sporta Jelah je podijelila preko 300 lopti u 10 osnovnih škola u kojima je realiziran projekat ”Sport kao instrumet socijalne inkluzije dijece u povratničkim predinama opština Doboj, Teslić, Derventa, Brod, Bijeljina, Janja, Srebrenica, Bratunac”.

Naime, nakon završetka projekta „SPORT JE IN“ koji je implementirala Univerzalna škola sporta Jelah, a koji su finansijski podržali Fondacija za socijalno uključivanje u BiH i Federalno ministarsto raseljenih osoba i izbjeglica, Univerzalna škola sporta Jelah je odlučila da pokloni sportske rekvizite tj. lopte, koje je koristila tokom realizacije projekta, školama gdje je projekat implementiran. Pomenute osnovne škole su dobile nekoliko odbojkaških, košarkaških, rukometaških i nogometaških lopti, koje su ovim školama prijeko potrebne za normalno obavljanje nastave.

Donaciju su primili direktori osnovnih škola koji su se u ime školskog rukovodstva i učenika zahvalili na vrijednoj opremi, istakavši da je žalosno što ne postoji više udruženja koji djeluju na ovakav način.

Univerzalna škola sporta Jelah kao udruženje građana kontinuirano podupire projekte koji doprinose razvoju djece na području sporta, pa je tako odlučila podržati razvoj ovih deset osnovnih škola koje pohađajaju povratnička djeca.

Cilj ove akcije je da se popularizira školski sport i sport u manjim sredinama i da se stvore bolji uslovi za rad pojačanjem sportske infrastrukture u školama.
Sve ovo govori koliko Univerzalna škola sporta radi na razvoju i unapređenju sporta na jednom većem nivou u BiH.

Isto tako, ističemo da, kako su djeca željna da se nastavi sa ovim ili sličnim projektima, Univerzalna škola sporta radi na tome da privuče nove donatore pomoću kojih bi se ovakvi projekti mogli nastaviti.

{gallery stories/galerije/zvrs}

Povezane vijesti

Najnovije vijesti