18 C
Tešanj
Utorak, 30 Aprila, 2024

IV Memorijalni turnir “Adem Omahić OMAHA” ove godine međunarodnog karaktera

Organizacioni odbor IV Memorijalnog turnira u paintabllu “Adem Omahić OMAHA”: – Turnir prerastao u medjunarodni.
IV MEMORIJAL “ADEM OMAHIĆ OMAHA”
Piše: Fahrudin Hrvić
Vukovo;Tešanj: 11. 08. 2015. god.
Večeras je u Domu kulture “Hasan Brkić” održan III sastanak Organizacionog odbora za održavanje IV Memorijala “Adem Omahić OMAHA”, paintball turnira medjunarodnog karaktera.
Turnir se održava na Vukovu, općina Tešanj, a u spomen na jednog od najvećih sinova BiH Adema Omahića Omahu, koji je rodjen, živio i umro na Vukovu, Komandanta i nosioca “Zlatnog ljiljana”. kao i na spomen svih šehida, poginulih boraca i pripadnika Armije R BiH sa Vukova, Tešnja i BiH.

U Organizacionom odboru su:

Predsjedavajući Almir Brka, zamjenik Hasan Galijašević, te članovi Mirsad Solo, Muris Pis Travančić, Sabahudin Budo Mahmutović, Muharem Omerbašić, Dženan Omahić (sin komadanta Omahe), Mujo Dizdarević i Nosilac takmičarsko – tehničkog dijela turnira direktor Paintball kluba Avantura iz Tešnja Sead Muftić. koji je uz Antena – radio iz Jelaha zadužen i za promociju ovog turnira i njegovog toka.
Već sada je poznato da će osim ekipa iz BiH na turniru uzeti učešće i ekipe iz Hrvatske, a u takmičarskom dijelu natjecat će se 12 klubova iz BiH i Hrvatske.
IV Memorijalni turnir “Adem Omahić OMAHA” predvidjeno je da se održi 22. 08. 2015. godine(subota) na poligonu ispred Doma kulture na Vukovu.

Po riječima Predsjednika OO Almira Brke i njegovog Zmjenika Hasana Galijaševića ovogodišnji turnir je podignut za još jednu stepenicu više i dobio je medjunarodni karakter.
” Pripreme teku po planu, a mi se nadamo da ćemo do početka turnira uspjeti obezbjediti sve što je potrebno i na Vukovu prirediti dogadjaj koji će se pamtiti i svake godine dobijati još više na značaju i masovnosti. Obzirom da je Vukovo, mogu to slobodno da kažem, bh – fenomen privrednog razvoja, jer odatle su oni koji su podigli velike firme, ja se nadam da će ovaj turnir uz pomoć vukovljana i njihovu poznatu radinost postati dogadjaj koji će biti nadaleko poznat i posjećivan sve više.”, reče nam Almir Brka, Predsjednik OO Turnira.

Uz takmičarski dio turnira koji će početi u podne, tradicionalni vojnički grah, konferansu i ove godine će članovi OO Turnira posjetiti porodicu rahmetli Adema Omahića OMAHE, suprugu i djecu, oca, majku i brata, kao i mezar na greblju u Banovcima na Vukovu.
Na ovogodišnjem turniru osim takmičara vukovljani očekuju posjetu i drugih gradjana sa prostora Tešnja i šire, kao i predstavnike političkog, kulturnog, vjerskog, sportskog i gradjanskog života u BiH, a posebna pažnja će se posvetiti dolasku i učešću na turniru mladih sa prostora Tešnja.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti