13.7 C
Tešanj
Četvrtak, 24 Oktobra, 2024

Alen Hatkić dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Tuzli

Kada sam pisao tekst o Amini Mević, ona me upoznala sa informacijom da imamo u Tešnju još jednog dobitnika Zlatne značke, ovaj put Univerziteta u Tuzli. To je Alen Hatkić sa Farmaceutskog
fakulteta. On je redovne studije na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli završio sa sjanim prosjekom ocjena 9,6 i time postao dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Tuzli. Amina mi je obezbjedila njegov telefonski broj, pa sam stupio u kontakt i dobio biografiju.

Alen Hatkić je rođen 10.10.1996. godine u Zagrebu od oca Muharema i majke Milice rođene Vlajić. Osnovno obrazovanje stekao je u OŠ Abdulvehab Ilhamija, Kalošević. Srednju tehničku školu, zanimanje Farmaceutski tehničar, završio je 2015. godine u Tešnju. Iste godine upisao je Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli. U školskoj 2016/2017.godini dobio je priznanje i nagradu od Ministarstva obrazovanje i nauke Federacije BiH, kao jedan od 73 najbolja studenta Federacije BiH. Učestvovao je na takmičenju Pharmaceutical and medical knowledge showdown u Sarajevu 2019. godine, na kojem je zauzeo drugo mjesto.

Integrisani studij na Farmaceutskom fakultetu završava 03.07.2020. godine, odbranom diplomskog rada pod nazivom Molekularno-biohemiijski aspekti hiperurikemje i gihta čime jestekao zvanjemagistra farmacije.

Trenutno obavlja pripravnički staž u Apoteci CMC Tefarm Tešanj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti