18 C
Tešanj
Utorak, 30 Aprila, 2024

Pas pobjegao pijanom vlasniku pa na ulici izgrizao dijete

48-godišnjak se tereti da je psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebno djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora

U Zagrebu je došlo do napada psa na dijete, javila je tamošnja policija.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su istragu nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu djeteta.

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebno djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

– 5. januara 2023. godine oko 16:45 sati, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je istrčao iz dvorišta, nakon čega je na ulici napao i ugrizao dijete te mu povrijedio lijevu potkoljenicu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je policija.

Dva dana prije toga, još jedno je dijete ugrizao pas i to na zagrebačkoj Malešnici. Kako navodi policija, 3. januara, oko 15.30 sati došlo je do sukoba između psa maloljetne osobe i psa za sad nepoznatog vlasnika koji je ugrizao maloljetnu osobu u predjelu ruke.

Ljekarska pomoć pružena je maloljetnoj osobi u Klinici za dječije bolesti Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško povrijeđeno. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, piše Oslobođenje

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti