14.8 C
Tešanj
Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Vikend akcija policije: 11 vozača lišeno slobode zbog alkohola i droge!

Tokom vikenda, 13., 14. i 15. septembra 2024. godine, Policijska uprava Doboj provela je pojačane aktivnosti usmjerene na kontrolu alkoholisanosti i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci. Ove aktivnosti su dio javne kampanje „NIJEDAN VIŠE“, koja ima za cilj podizanje svijesti o odgovornom ponašanju u saobraćaju.

U okviru akcije, iz saobraćaja su isključena 34 učesnika zbog vožnje u alkoholisanom stanju i tri učesnika zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci. Od ukupnog broja, 11 vozača je lišeno slobode.

Posebno je istaknuto lice M.Š. iz Istočnog Novog Sarajeva, koje je dva puta tokom vikenda uhvaćeno u vožnji pod uticajem alkohola. Prilikom kontrole 14. septembra, kod M.Š. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,83 g/kg, dok je 15. septembra utvrđeno prisustvo alkohola od 2,27 g/kg.

Kampanja „NIJEDAN VIŠE“ ima za cilj upozoriti građane na opasnosti i posljedice nepoštovanja saobraćajnih propisa, te poboljšati stanje bezbjednosti u saobraćaju kroz odgovorno učestvovanje i poštovanje propisa.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti