12.9 C
Tešanj
Subota, 4 Maja, 2024

Tešnjaci ponovo na tradicionalnom susretu “Slatki na Papuku”

Orahovačko jezero bilo je domaćin 14. tradicionalnog susreta dijabetičara Hrvatske ”Slatki na Papuku”. Dvjestotinjak dijabetičara iz Hrvatske, ali i iz Tešnja i Zrenjanina razmijenilo je iskustva, uživalo u ljepoti prirode i zabavilo se uz plesnjak. U sklopu manifestacije ”Slatki na Papuku” potpisan je sporazum o suradnji između hrvatskih udruga iz Orahovice i Slavonskog Broda te društva dijabetičara iz Tešnja i društva iz Zrenjanina.

– Ovo je sporazum o kojem smo počeli još davno razgovarati. Drago mi je što je ostvaren i njime ćemo još više očvrsnuti prijateljstvo i zajedničku borbu protiv našeg najvećeg neprijatelja dijabetesa. Iako su vremena teška, uspjeli smo organizirati ovu, 14. manifestaciju, uz veliku pomoć Grada Orahovice i gradonačelnika Josipa Nemeca – rekao je predsjednik Dijabetičke udruge Orahovice Ivica Martinčević. Nazočnima su se obratili gradonačelnik Nemec, članica Izvršnog odbora i dopredsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Antonija Brlek, predstavnik Regionalnog odbora Slavonija Ivica Klanac te predstavnici udruga gostiju.

Dugogodišnja saradnja „Sugar“ Tešanj sa udruženjima/udrugama dijabetičara Slavonskog Broda i Orahovice iz Republike Hrvatske i Grada Zrenjanina-Vojvodina iz Republike Srbije, urodila je plodom. Potpisan je SPORAZUM O PREKOGRANIČNOJ SURADNJI između ove četiri organizacije, dana, 13.06.2015.godine u Orahovici. Potpisivanje Sporazuma je pozdravila dopredsjednica HSDU i Gradonačelnik općine Orahovica zajedno sa oko 200 učesnika tradicionalnog susreta dijabetičara „SLATKI NA PAPUKU“ Odmah nakon potpisivanje Sporazuma dogovoreni su konkretni zadaci potpisnika za rad u narednom periodu.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti