13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Tešnjak sam sebe izvukao u igri ‘Gost igrač’

Slučaj penzionera iz Tešnja Ahmeta Dizdarevića ostat će upisan u anale Lutrije BiH i igre TV Bingo.

Prije desetak dana Dizdarević je dolazio u Zenicu i u već poznatoj ulici Aska Borića kupio tiket te se SMS-om prijavio za igru „Gost igrač”.

Gostovao je na malim ekranima te nakon što je ostvario prvi dobitak od 1.550 KM, prema pravilima igre, putem laptopa i metode slučajnog odabira izabrao novog igrača za sljedeće kolo, i to ponovo u Zenici, u ulici Aska Borića, gdje listiće prodaju dva kioska.

“Došao sam kući i na teletekstu uzeo da pogledam nisam li štagod dobio, jer sam i za to kolo, također na istom kiosku, kupio listić. Gledajući podatke, nisam mogao vjerovati da sam dobitnik iz ulice Aska Borića, kojeg sam i sam izvukao uživo u programu” – kaže 69-godišnji Dizdarević, piše Dnevni avaz.

Iznenađenju zaposlenika Lutrije BiH i FTV-a nije bilo kraja kada su drugi petak zaredom ugledali Ahmeta u studiju, koji je u drugom izvlačenju dobio 1.500 KM. U opticaju je bilo više od 300.000 listića.

Kako kaže, ovaj sretni Tešnjak prethodni veći dobitak imao je također na “Kolu sreće”, ali u igri loto, prije osam godina.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti