13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Video: Dvije škole pod jednim krovom

19.11.2012. učenici iz tešanjske škole “Musa Ćazim Ćatić”  su pod vodstvom profesorice Amire Solo učestvovali u snimanju emisije koja je emitovana 10.12.2012.

 

Učesnici u emisiji bili su Anes Hodžić, Ermina Samardžić, Banjamin Ramić, Lejla Hadžić i Šefika Ferizbegović.

Učenici dodatne nastave iz Bosanskog jezika su trebali odabrati određen broj učenika iz škole koji će zajedno s njima posjetiti Sarajevo i sjediti u gledalištu. Izrazili su želju da izletom u Sarajevo nagrade učenike koji su prošlu školsku godinu završili odličnim uspjehom sa prosjekom 5.0, na što su dobili dozvolu i podršku vodstva škole.

Tema na koju su trebali izlagati svoje mišljenje bila je jako široka. Trebali su odgovoriti na pitanja: kakvo je stanje mladih u BiH; kakvo je stanje mladih u Tešnju; postoji li uopće bunt u njima i da li smatraju da treba ostati u ovoj državi ili jedva čekaju da dobiju mogućnost da je napuste???

Učenici tešanjske gimnazije su pored zadovoljavanja teme uspjeli oduševiti kako voditeljicu tako i publiku svojim duhovitim odgovorima i replikama.

Škola s kojom su se susreli bila je Gimnazija iz Bugojna.

Prenosimo vam ovdje komentar glavne urednice i voditeljice emisij Martine Mlinarević-Sopta:

„I kad pomislite da ste čuli sve, da ste se nasmijali svemu, da ste odgledali sve najjače govornike i da vas ništa ne može više iznenaditi od naših srednjoškolaca…dođu Bugojno i Tešanj!! I sve nas ostave bez riječi!!!“

 

Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti