21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

Admir Djedović: Od skladištara do direktora

Admir Djedović uspješan je mladi poduzetnik, menadžer kompanije Euro Roal d.o.o Doboj Jug. Za sebe kaže da ima pomalo “čudnu biografiju” u odnosu na funkciju koju trenutno obnaša. Rođen je 1986. godine u Doboju gdje je završio osnovnu i Srednju medicinsku školu, nakon čeka upisuje i završava Pedagoški fakultet u Zenici sa zvanjem profesor Njemačkog jezika i književnosti. Sada obavlja poslove kao menadžer u jednoj od najvećih grupacija u BIH, Hifa-Oil Group kao majka firma Euro-Roal, Hifa-Oil d.o.o Tešanj, Euro-Metali d.o.o Doboj Jug, Euro-Stil d.o.o Doboj, Euro-Power d.o.o Tešanj i Petrobit d.o.o Tešanj.

Od samoga osnivanja društva Euro Roal d.o.o Doboj Jug bio je među prvim radnicima u firmi i na samom početku obavljao je poslove šefa skladišta u periodu od 6 mjeseci. Svojim trudom i radom pokazao je svoja znanja i vještine nakon čega je dobio priliku i povjerenje rukovodilaca da postane direktor društva, koju je svakako prihvatio i zasada sigurno opravdao.

U razgovoru za portal Akta.ba Djedović ističe da je početak rada u društvu Euro- Roal d.o.o. Doboj Jug je u prvoj godini poslovanja bio jako težak.

“Kao novi prodavaci aluminijskih profila na tržištu nismo imali povjerenje od strane kupaca i nismo se uspjeli nametnuti istim kao jedan ozbiljan i strateški dobavljač koji može pratiti kupce u njihovom poslovanju”, priča nam on.

Već narednih godina, tačnije od 2013. godine uspjeli su ostvariti ozbiljan rast po prometu i količini, kao i svim ostalim finansijskim parametrima koju su iznosli preko 100% rasta u odnosu na prvu 2012. godinu i početak poslovanja ove kompanije.

“Svaka naredna godina poslovanja, tj. 2014. i 2015. godina, bile su rekordne u našem poslovanju. Svakodnevno bilježimo rast od 80-100% prodaje”, ponosno kaže Djedović.

Sad sa sigurnošću možemo reći da je ova kompanija postala prepoznatjiv prodavac na tržištu Bosne i Hercegovine u aluminijskim i inox profilima. Trenutno raspolažu najvećim lagerima u Bosni i Hercegovini u alu i inox materijalima kao i sa najbogatijim asortimanom iz ove oblasti.

Kako kaže, sa razvojem kompanije tekao je i njegov poslovni razvoj, te nije uvijek sve bilo idealno.

Najveći problemi sa kojima se susretao i još uvijek susreće u poslovanju su rizici naplate potraživanja kao i rizici stalnoga trenda nivelacija cijena na globlanom tržištu sirovina aluminija i inoxa.

Rezultati kao pokretačka snaga

Djedović kao uspješan poduzetnik svjestan je da se dobar i uspješan biznis može napraviti jedino kvalitetnim obučenim kadrovima, uz naravno dobro postavljen sistem rada i hijerarhiju koju svi trebaju da poštuju i uspjeh je sigurno zagarantovan.

“Za uspjeh u poslu je najpotrebnije dobar kolektiv i zdrava radna sredina, koju mi zaista posjedujemo i na što sam ja zaista ponosan. Menadžer je taj koji upravlja firmom, daje smjernice, organizuje, planira .. ali bez bez dobrog kolektiva sam ništa ne možeš napraviti, zato smatram da su naši uspjesi plod dobre organizacije i uspjesi svih nas zajedno a ne samo jednog čovjeka”, smatra Djedović.

Najviše ga motiviraju rezultati koji mu daju “vjetar u leđa “ i tjeraju ga da teži ka većim ciljevima kao i kako ga on naziva “ familijaran odnos i pristup radu “ od strane vlasnika kompanije Izudina Ahmetlića.

“To je čovjek od kojeg sam ja puno naučio i još uvijek imam šta za naučiti. Njegov prijateljski, a prije svega profesionalni odnos prema meni, zasigurno mi daje najveću motivaciju u karijeri”, kaže Djedović.

Neizostavnu podršku u svemu svakako ima od svoje porodice.

Posebno je ponosan na činjenicu da su uspjeli izgraditi jednu respektabilnu firmu na tržištu BIH koja je postala poznata u metaloprerađivačkom sektoru i stvorila vlastiti brend.

“Presudnim za svoj uspjeh smatram svoj odnos sa ljudima, otvorenost, korektnost i prihvaćanje mene od strane drugih ljudi, kao i svoj trud, rad i znanje u koje svakodnevno ulažem”, naglašava Djedović.

Kada govori o svojim poslovnim odlukama Djedović kao najvažniju do sada izdvaja otvaranje poslovnica u Hadžićima – Sarajevo i Cazinu gdje ova kompanija bilježi jako dobre posloven rezultate.

Fudbal kao neostvarena želja

Svoje slobodno vrijeme najviše voli da provodi sa porodicom i prijateljima. Neostvarena želja mu je da se bavi sportom, tačnije da igra fudbal. Da se na nalazi na trenutnoj pozicij Djedović kaže kako bi se sigurno uspješno snašao i u nekim drugim branšama i na drugim pozicijama.

Moto kojim se često vodi kroz život je “Svrha života je život sa svrhom”.

Akta.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti