19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Adna Smailbegović pobjednica “Harfafest 2015”

U subotu, 31.10.2015. godine u organizaciji Udruženja građana za razvoj muzičke i kulturne scene „Harfa“ Zavidovići, održan je četvrti festival zabavne muzike za djecu do 15 godina „Harfafest“. Na festivalu je sudjelovalo 15 talentovanih mladih pjevačica iz Žepča, Maglaja, Tešnja, Zagreba i Zavidovića.

Pripremljen je i lijep revijalni program u kome su učešće uzeli mali plesači iz UG „Mašta“ Zavidovići, pobjednica drugog „Harfafesta“, gošća iz Zagreba, Andrea Kostić, te prošlogodišnja pobjednica Hana Panjeta iz Zavidovića.

Ove godine, kao i svake do sada, sve učesnike je ocjenjivao stručni žiri koji je dodijelio tri nagrade. Publika je izabrala svoga pobjednika, a žiri UG “Harfa“ je dodijelio tri posebne nagrade.

Po ocjeni stručnog žirija najbolja je bila Adna Smailbegović iz Tešnja koja je otpjevala pjesmu „Vučica“ od Kaliopi, drugo mjesto je zauzela Maida Hrkić iz Zavidovića, a treću nagradu je osvojila Petra Antunović iz Žepča.

Najviše glasova publike dobila je Naida Fehrić iz Zavidovića, dok je žiri UG „Harfa“ za najperspektivniji nastup ocjenio nastup Iman Ahmić.

Nagradu za najoriginalniji nastup dobila je Emina Višća iz Zavidovića, a za najbolji scenski nastup proglašen je nastup Tare Ahmić takođe iz Zavidovića.

Jedan prelijep dogođaj koji je svakako vrijedilo pogledati.

(BHindex.info)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti