13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Adresni registar: Broj 1. za općinu Tešanj

Danas je na objekat općine Tešanj postavljen adresni broj jedan(1). Ovim potezom je ujedno i označen početak projekta adresni registar, koji će se u naredna 2 mjeseca sprovoditi na prostoru općine Tešanj. Prije sedam dana je u kabinetu općinskog načelnika potpisan ugovor sa firmom Eurovez koja je izvođač radova. Polovina sredstava od ukupnog iznosa 69 000 KM, su obezbijeđena od strane CILAP-a, švedske fondacije i općine Tešanj.

Načelnik općine je ovim putem kazao: ‘Prvi naredni koraci jesu postavljanje adresnih brojeva na sve objekte u Tešnju, Jelahu i Tešanjci. Nadam se da ćemo taj posao završiti za nekih nepunih 2 mjeseca. Vrlo nam je važna saradnja građana općine Tešanj i naravno da naglasim da u cijelom postupku nema nikavih troškova za građane.’

Na terenu će tokom cijelog postupka biti prisutan i predstavnik općine koji će bilježiti socijalne karakteristike i karakteristike objekta, a sve u cilju formiranja potpune baze podataka.

Anđa Zimić, direktor CILAP-a kaže kako je ovo prvi projekat u kojem je kompletna općina ulazi u implementaciju i da je na to jako ponosna.

CILAP je fondacija švedske vlade i znači izgradnju kapacitet za efikasnu zemljišnu administraciju. Općina raspolaže sa brojkom od 14 000 objekata plus trgovi i ulice, ali će se potpun broj znati nakon kompletiranja projekta.

Belma Torić/Radio ZOS

Povezane vijesti

Najnovije vijesti