12.4 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Agan sa suprugom krao šumu pa granom pretukao čuvara koji ga je slikao

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Agana Kunića zbog izvršenog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Prema optužnici, Agan Kunić je sa suprugom 08. augusta ove godine u mjestu Radalje Karaula na lokalitetu G.J. Goleš Radulje, odjel 64, općina Travnik, zatečen u vršenju krivičnog djela šumske krađe.

Čuvar šuma S.M. čuo je zvuk motorne pile i došao na lice mjesta gdje je zatekao Agana Kunić i njegovu suprugu K. E. gdje se nalazilo i vozilo džip bijele boje.

Čuvar šuma je odmah izvadio mobitel kako bi fotografisao zatečeno stanje, a Agan Kunić ga je tada napao.

Kunić je prvo uputio psovke psujući mu mater i sve ostalo po redu, potom je uzeo jednu veću granu i trčeći prišao oštećenom te granom zamahnuo prema njemu u namjeri da ga udari u predjelu glave.

Oštećeni S.M. je podigao lijevu ruku kako bi spriječio udarac u predjelu glave te je zadobio udarac granom u predjelu ruke i tom prilikom je lakše povrijeđen.

Čuvar S.M. je odmah pozvao travničku policiju i izvijestio o cijelom događaju, a onda otišao u Dom zdravlja Travnik gdje mu je ukazana ljekarska pomoć odakle je upučen u bolnicu Travnik na odjel hirurgije.

Podsjetimo, Agan Kunić je nevin dok se ne dokaže suprotno, piše Crna hronika.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti