23 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Ahmetlić: U BiH se može dobro poslovati, ali se treba truditi i pošteno raditi

Direktor firme HIFA Petrol i suvlasnik HIFA Grupacije Hajrudin Ahmetlić izjavio je sinoć na Business Cafeu u Sarajevu da se u Bosni i Hercegovini može dobro poslovati, ali se treba truditi i pošteno raditi.

Istakao je da se svi koji namjeravaju započeti vlastiti posao trebaju pripremiti na mukotrpan rad od najmanje sedam godina tokom kojih će zaboraviti na izlete, odmore i mnoge društvene aktivnosti.

Po Ahmetlićevim riječima, da bi neko uspio u poslu mora u svoju službu staviti vrijednije, sposobnije i inteligentnije od sebe, a u BiH ima dosta takvih dobrih kadrova.

Naveo je da je počinjao tri puta, prvo 1983., pa 1995. i na kraju 2001., te da se nije pokajao jer treba imati volju, ambiciju i viziju za uspjeh.

Ahmetlić je rekao da je uz puno truda, rada i podršku porodice došao u situaciju da se sada osjeća “kao da mu je svaki dan subota, a oko 15 godina mu je svaki dan bio kao ponedjeljak”.

Naglasio je da su danas tri firme iz HIFA Grupacije među 100 najuspješnijih u BiH i po prometu i po dobiti, a da, uz poštivanje svih zakonskih obaveza prema državi i radnicima, i vlasnicima “fino ostane”.

Vedran Hadžimehmedagić, jedan od osnivača platforme edu720.com, rekao je da su on i još četvorica kolega s mentorom Edinom Mehićem za kratko vrijeme uspjeli napraviti aplikaciju koju koriste mnogi klijenti za edukaciju svojih radnika.

Kazao je da im je trebalo oko pet godina da skupe snagu i odluče se da realizuju ideju koju su imali, a koja je sada već prisutna na tržištima BiH i Švedske.

Hadžimehmedagić je pojasnio da vlasnici kompanija sami koriste sistem i postavljaju sadržaj koji im treba za edukaciju radnika.

Dodao je da posao šire puno brže nego što su očekivali, da im se javljaju novi klijenti i da nastoje da poslovanje dovedu na respektabilan nivo.

Povezani članci:
Tešanjski biznismen Hajrudin Ahmetlić donirao sredstva za izgradnju objekta namijenjenog djeci sa posebnim potrebama
Vlasnik HIFA-e Izudin Ahmetlić o novom Zakonu o radu: Prošlo je vrijeme devize “radi…

Povezane vijesti

Najnovije vijesti