20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Ahmetlići u novim investicijama: Osnovali aviokompaniju “Euro Fly”

Izudin Ahmetlić, vlasnik i osnivač vodećeg domaćeg distributera nafte i naftnih derivata Hifa Oil d.o.o Tešanj, osnovao je novu firmu pod nazivom “Euro Fly d.o.o.”, saznaje Akta.ba.

Firma je osnovana 18.02.2020, godine sa početnim kapitalom od 10.000 KM. Sjedište firme je u Sarajevu, Općina Novi Grad u ulici Safeta Hadžića broj 235.

Na čelo uprave nalazi se Haris Čoloman, bivši menadžer kompanije FlyBosnia koji je radio i za aviokompanije Sky Bosnia, Bosnia Wand Airlines te Bosnia Wings.

 

Iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH za Akta.ba je potvrđeno da još uvijek nisu zaprimili nikakav zahtjev od kompanije Euro Fly. 

Podsjećamo, Hifa Oil je u 2017. godini okončala sve pripreme za početak snabdijevanja aviokompanija na Aerodromu Sarajevo. Također, osigurali su sve preduvjete za terminalsko poslovanje čime je obezbijeđena alternativa snabdijevanja svih derivata u BiH, sa ciljem postizanja sigurnosti snabdijevanja tržišta BiH.

Na ovaj način Hifa Oil je postala apsolutni lider i u snabdijevanju JET gorivom na tržištu Bosne i Hercegovine, zadovoljivši standarde međunarodnih kompanija poput Turkish Airlinesa, Fly Dubaia, Wizzaira, Lufthansa Group, itd, te ne iznenađuje odluka da prošire poslovanje u segmentu avio industrije.

Inače, investicije, posvećenost razvoju, i jačanje konkuretnosti bosanskohercegovačke privrede u kontekstu razvoja na domaćem, tržištu regije i EU strateški su ciljevi Hifa Oil Grupacije. 

Akta.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti