19 C
Tešanj
Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Akcija na veliki servis u Unitrade Jelah – 20% popusta na dijelove

Veliki servis obuhvaća izmjenu seta zupčastog remena kojeg je, zbog ograničenog vijeka trajanja, potrebno izmijeniti u propisanom intervalu. Zupčasti remen ima ulogu usklađivanja rada bregaste osovine i koljenastog vratila, a puknuće dotrajalog remena može prouzročiti veliku štetu na motoru. Uz izmjenu zupčastog remena važno je izmijeniti i remenicu alternatora, set klinastog (mikro ili kanalnog) remena, vodenu pumpu i antifriz.

Što podrazumijeva veliki servis?

Nema univerzalnog pravila oko toga što se mijenja pri velikom servisu. Navedeno zavisi ponajviše od vrste i tipa motora, ali i od drugih faktora, kao što su kvaliteta dijelova ugrađenih na prethodnim servisima, te način i uvjeti u kojima se auto vozi

Ako se radi o vozilu s zupčastim remenom, preporuka je da se mijenjaju sljedeće stavke:

  • zupčasti remen
  • klinasti (mikro) remen
  • remenica alternatora
  • vodilice (klizači)
  • španeri (natezači)
  • vodena pumpa
  • rashladna tekućina (antifriz)

Servis za vozila koja umjesto zupčastog remena imaju razvodni lanac se razlikuje. U ovom slučaju, potrebno je provjeriti je li lanac zategnut, a mijenja se tek po potrebi.

Interval zamjene zupčastog remena (velikog servisa)

Zbog mjera sigurnosti, svaki proizvođač automobila propisuje kada bi se trebao napraviti veliki servis, a najčešće se radi o 90.000 do 150.000 prijeđenih kilometara ili o određenom broju godinu ukoliko nije dostignuta kilometraža. Među novijim automobilima pojavljuju se i oni s preporukom zamjene zupčastog remena na većoj prijeđenoj kilometraži, koja može sezati čak i do 200.000 kilometara.

Preporuka je pridržavati se propisanih servisnih intervala jer se „ušteda“ po ovom pitanju može pretvoriti u veliku štetu.

Važnost ugradnje kvalitetnih dijelova i garancija u Unitrade mreži servisa

Pri ugradnji dijelova, važno je obratiti pažnju na kvalitetu dijelova koji se ugrađuju. Promjena seta zupčastog remena i pratećih dijelova je skupa investicija, ali kako biste bili sigurni da nećete imati dodatnih ulaganja koristite dijelove kvalitete prve ugradnje (OEM dijelovi). Trošak popravka uslijed korištenja jeftine vodene pumpe ili zupčastog remena može biti višestruko veći od „uštede“ pri kupnji jeftinijih dijelova.

U Unitrade centrima se koriste isključivo dijelovi proizvođača kao što su NTN SNR, SKF, Bosch, IKA Gebe, Dolz i Valvoline, a uz dijelove kvalitete prve ugradnje ide i garancija na veliki servis od 2 godine ili 80 000 prijeđenih kilometara.

„Uradi sam“ veliki servis?

Zamjenu zupčastog remena je potrebno prepustiti u ruke stručnjaka. Vrijeme u kojem stručna osoba može obaviti veliki servis je najmanje 4 sata, a kod nekih modela vozila čak 6 ili više sati. Uz iskustvo i znanje, zamjena podrazumijeva i korištenje posebnih alata koji dijelove fiksiraju kako bi se remen mogao postaviti i zategnuti. Zbog loše urađene izmjene na motoru može nastati velika šteta pa čak i uništenje motora, te je stoga iznimno važno da iza urađenog posla stoji servis sa znanjem i reputacijom, ali prije svega servis koji daje garanciju.

Cijene i AKCIJA na veliki servis u Unitrade centrima

Od 20.1 do 20.2.2023. iskoristite akciju u Unitrade centrima s 20% popusta na dijelove za veliki servis. Izdvojeno iz ponude:

Navedene cijene su s uključenim dijelovima (set zupčastog remena, remenica alternatora, set mikro remena, vodena pumpa i antifriz) i ugradnjom. Popust se odnosi na dijelove velikog servisa za sve marke i modele vozila.

Točnu cijenu velikog servisa je potrebno provjeriti prema broju šasije vozila. Za informaciju o cijeni velikog servisa za vaše vozilo ili rezervaciju termina servisa pošaljite upit, posjetite Unitrade Jelah:

Unitrade d.o.o. podružnica Tešanj,

Rosulje 75, Jelah

ili kontaktirajte poslovnicu:

Telefon: 032/943-344

Email: tesanj@unitrade.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti