20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Akcija Tokio: Sa Samardžijom na Jahorini privedena i Tijana Tegeltija, bivša supruga Milana Tegeltije

Inače, Tijana Tegeltija završila je zbog svog bivšeg muža Milana na američkoj crnoj listiU akciji ‘Tokio’ u kojoj je uhapšen jedan od najvećih evropskih bjegunaca Mladen Samardžija, privedena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga Milana Tegeltije, saznaje Raport.

Naime, prema nezvaničnim informacijama Raporta, pripadnici MUP-a RS i SAJ-a upali su u apartman na Jahorini (po nalogu Tužilaštva BiH) u kojem je boravio Samardžija za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica.U apartmanu su zatekli i bivšu suprugu savjetnika Milorada Dodika, Tijanu Tegeltiju.Prema Raportovim informacijama, Tegeltija nije uhapšena, nego je samo privedena na informativni razgovor gdje se ispituje o odnosima sa uhapšenim Samardžijom.

On se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenskog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije. Nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu.

Potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Inače, Tijana Tegeltija završila je zbog svog bivšeg muža Milana na američkoj crnoj listi.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti