28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Akcija UIO BiH: Zaplijenjena roba vrijedna više od milion KM, objavljen snimak

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu ženskih ručnih satova i raznog nakita, čija se vrijednost  procjenjuje na iznos od 1.175.700 KM.

Prilikom detaljne kontrole uvozne pošiljke koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Kine, a u kojoj je za uvozno carinjenje bio prijavljen tekstil, otkrivena je i roba koja se pokušala prokrijumčariti. Radi se o velikoj količini ženskih satova i velikoj količini nakita koji su bili sakriveni u džepovima i rukavima tekstilnih proizvoda koji su se nalazili u pošiljci. Otkrivena krijumčarena roba privremeno je oduzeta, a njena vrijednost procjenjuje se na iznos od 1.175.700 KM. Aktivnosti na carinskom terminal u Gradišci proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka u saradnji sa carinskim službenicima.

Protiv počinilaca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da naotvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti