28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Aldina Bajić objavila spot za pjesmu “Anđele moj” za koju je napisala i tekst

Aldina Bajić objavila je novi singl „Anđele moj“.

Riječ je o emotivnoj baladi, koju je ova vrsna pjevačica sjajno dočarala svojim glasom, dok je muzika i aranžman djelo njenog dugogodišnjeg saradnika Kenana Fejzića – Ćine. Zanimljivo je da tekst potpisuje sama Aldina.

– Tim koji pobjeđuje nikada ne mijenjam. I iza ove pjesme stoji WS Music, bosansko-balkanska produkcija sa sjedištem u Austriji, a na čijem čelu je odlični Kenan Fejzić Ćina. Drago mi je da sam se i sama okušala u pisanju pjesama, a, pored “Anđele moj”, uradila sam još dva teksta koje ću publici predstaviti u narednom periodu. U realizaciji projekta pomogao nam je zlatni sponzor “AK Performance” iz austrijskog Villacha, voda Ledena, “Stelina Monte”, te brzi servis “Fića” – kaže Aldina Bajić.

Spot za pjesmu je po Aldininoj želji sniman na crnogorskoj obali, u Baru i okolini. Pored Aldine, glavni protagonista spota, koji je ekranizovala video produkcija „Invenio films“, je jedan od najpopularnijih crnogorskih manekena i fotomodela Emil Osmanović.

Spot je sniman prvi dan proljeća, a ekipu su na snimanju poslužile i vremenske prilike. Dan ranije na Jadranu je duvala jaka bura, praćena kišom, no na dan snimanja vrijeme je bilo idealno, što je Aldini i ekipi pomoglo da zabilježe zanimljive kadrove Bara, Šušnja i obližnje Dobre vode.

Zanimljiva anegdota dogodila se na samom kraju snimanja, kada je ekipa otišla do čuvene tvrđave u Starom Baru, gdje su željeli zabilježili par kadrova. Kako u tvrđavi nije bilo nikoga, ekipa je ušla unutra i otišla do jedne od obližnjih kula, sa koje su imali namjeru snimiti panoramu čaršije. Ubrzo se začuo zvuk teških vrata i dok su Aldina, Emil i momci iz „Invenio filmsa“ stigli do ulaza, isti je već bio zaključan sa spoljne strane.

Ekipu je već počela hvatati panika, jer je uveliko bila noć, a na tvrđavi nema drugog izlaza, međutim na internetu su uspjeli pronaći brojeve telefona zaposlenih na tvrđavi, te ih obavijestiti da su ostali unutar zidina.

Zaposlenik tvrđave prvo je mislio da se neko šali sa njim, ali je na kraju ipak došao da provjeri šta se dešava i “oslobodio zatočenike”.

Aldina i njen producentski tim ne staju na ovome. Vrlo brzo će publiku obradovati još jednim singlom, a ovog puta riječ je o veseloj pjesmi, bržeg ritma.

Pjesma i spot “Anđele moj” se nalaze na linku:

Povezane vijesti

Najnovije vijesti