ALMASA (24) IZ TEŠNJA: Majka me uhvatila u krevetu sa njenim novim...

ALMASA (24) IZ TEŠNJA: Majka me uhvatila u krevetu sa njenim novim mužem

856
0
PODIJELI

– Ja bih se udala. Ustvari, udajem se! – veoma kratko i oštro moja me majka obavijestila o svojoj nakani da po drugi put stupi u brak.

– Bilo je to prošle godine. Došla sam iz Sarajeva, gdje sam studirala, da provedem dane ljetnog raspusta. Vidjela sam da se mati boji moje reakcije, ali, ja sam je podržavala. Nakon što se razvela od mog biološkog oca kad je meni bilo dvanaest godina, živjela je bez muškarca.

– S druge strane, ja sam studirala i u Tešanj dolazila rijetko. Neka ima društvo – mislila sam, jedva čekajući da upoznam muškarca koji je osvojio srce moje majke – prisjeća se Almasa, započinjući svoju priču.

No, prepričava nam kako je samo jedan pogled na njenog novog “oca” bio dovoljan da se razočara.

– Ne znam šta je moja majka vidjela u toj ispijenoj kreaturi. Djelovao je neuredno. Pitala sam se kako će se takav uklopiti u pedantni život moje majke.

– Nije mi se svidjelo ni to što je insistirao da ga zovem ocem, a i u zagrljaju tokom upoznavanja, držao me malo predugo. Sreća, vraćam se u Sarajevo, neću ga morati gledati – tješila sam se, brinući za majku.

Ubrzo potom, Almasa je doznala da novi muž stiže u “paketu” sa svojim sinom iz prvog braka.

– Čudima nikad kraja – mislila sam, bjesneći na majčinu nepromišljenost. Majci sam čak i skrenula pažnju, upozorivši je da je naša kuća postala dom za beskućnike.

– Moj bijes se udvostručio kad sam upoznala očuhovog sina. Nekako sam mislila da se radi o mlađem djetetu no, to dijete je imao 30 godina! Nisam to mogla razumjeti. Jasno i glasno sam im spočitala sve što mislim. Ni na svadbu nisam namjeravala doći. A onda se sve promijenilo – prisjeća se Almasa.

Ne sjeća se kaže momenta kad je promijenila mišljenje u vezi novih stanara. Jednostavno ju je nešto neobjašnjivom privlačnošću vuklo u rodni kraj.

– Zapostavila sam studij, a i posao. Dobila sam otkaz. Bilo mi je svejedno i kad mi je gazda rekao da se moram iseliti zbog neplaćenih režija i kirije. Spakovala sam se i vratila kući.

S vidnom nelagodom prepričava period u kojem je počela osjećati privlačnost, se*sualno uzbuđenje prema očuhu i njegovom sinu. Sviđalo joj se provoditi vrijeme u njihovom društvu, kasnije i u krevetu.

– Tu vrstu detalja neću prepričavati. Znam samo da sam osim toga, stalno bila nervozna. Izgubila sam apetitit, a majku sam mrzila. Ona se jadnica brinula za moje zdravlje, a ja sam joj krala muža. Dane sam provodila s očuhom, dok je mama radila. Noću sam grijala krevet njegovom sinu….

– Usljed jedne vatrene ljubavne seanse, naša čula su otkazala poslušnost, zaboravili smo na oprez i zagrljeni zaspali. Pronašli su nas majka i moj drugi ljubavnik.

– Kako te nije sramota, bestidnice. Otac ti može biti. Zašto sebi ne nađeš momka – vikala je majka.

– Ubit ću te, ona je moja – vikao je ljubavnik broj dva.

– Ja sam posramljeno šutila, u sebi likujući. Neka se konačno sve otkrilo – mislila sam.

– Istog tog dana našla sam se na ulici, bez prebijene pare. Majka nas je sve troje izbacila iz kuće. Prenoćila sam kod drugarice, a već sutradan, u glavi mi se počelo bistriti. Bila sam svjesna šta sam uradila. Naveče sam otišla kod majke, po izvinjenje.

– Očekivala sam da će me grditi, možda i udariti. Imala je puno pravo na to. Umjesto toga, dugo me grlila.

– Sve znam, sve mi je jasno. Nisi ti kriva… – zavapila je, između ostalog, moja majka.

Majčino razumijevanje i oprost, pomogli su mi da prevaziđem donekle sve to. To je to, nemam više šta reći. Ne želim i ne mogu…-ispričala je Almasa ne skrivajući sram, piše “Aura“.

NEMA KOMENTARA