22.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024

Amaterska nogometna reprezentacija ZDK putuje u Španiju na završnicu UEFA Kupa regija

Kao što smo ranije pisali, amaterska nogometna reprezentacija ZDK ispisala je historiju bh. nogometa, kao prva kojoj je uspjelo da se plasira na završni turnir UEFA Kupa regija, koji će se od 9 do 17. juna održati u Galiciji (Španija), a gdje će nastupiti osam najboljih ekipa u Evropi.

Ovaj rezultat koji je ostvarila amaterska reprezentacija Zeničko-dobojskog kantona je plod veoma predanog rada rukovodstva NSZDK na čelu sa Murisom Jabandžićem, njegovim saradnicima i saradnicama u administraciji, te stručnom štabu i igračima, koji su napravili historijski uspjeh za fudbal u kantonu, ali i u BiH.

Kako su se pripremali i igrali u kvalifikacijama, tako se ozbiljno ova selekcija priprema i za završnicu u Španiji, a 31.maja selekcija će imati još jedno okupljanje, ovaj put u Žepču, gdje će odigrati prijateljski meč protiv drugoligaša ekipe Žepče 1919.

To će ujedno biti i posljednja provjera pred odlazak u Španiju, a o samim pripremama za završnicu, igračkom kadru, izostancima, očekivanjima više nam je kazao selektor Bećir Mehanović.

„Odlučili smo se za 20 igrača koji će putovati u Španiju, imali smo 30 igrača u širem rosteru, gdje sam se nakon okupljanja i naravno konsultacija sa svojim saradnicima, te klubovima odlučio za igrače koji idu na završni turnir. Moram istaći da ćemo u Španiji biti oslabljeni jer ne možemo računati na usluge nogometaša Čelika, koji će u tom periodu igrati doigravanje za ulazak u 1.ligu FBiH. Također jedan od naših najboljih igrača, Harun Jupić iz Borca Jelah se povrijedio ranije i on neće moći biti na dispoziciji za ovaj turnir“, ističe Mehanović.

Protivnici naše selekcije su ozbiljne selekcije, ali u Španiju neće ići s bijelom zastavom

„Mi smo u grupi sa Bavarskom (Njemačka), selekcijom Republike Irske, te domaćinom Galicija (Španija). Pokušali smo što bolje skautirati protivnike, ali je vrlo malo informacija, imamo neke isječke utakmica, nema baš puno detalja, ali bez obzira na sve ne idemo tamo da budemo samo slučajni prolaznici. Ako smo pokazali snagu u kvalifikacijama, te bili prvi u svojoj grupi, ne vidim zašto ne bismo mogli da se nosimo s ovim selekcijama. Okupit ćemo se 6. juna u Zenici, gdje ćemo prenoćiti, a onda dan kasnije slijedi odlazak u Sarajevo i let za Španiju na turnir, gdje se nadam da ćemo predstaviti naš kanton i zemlju u lijepom svijetlu. Sam odlazak na završnicu sigurno je veliki uspjeh, ali nadam se da možemo donijeti još radosti našoj zemlji“, kazao je Bećir Mehanović.

Selektor Bećir Mehanović sa saradnicima Erminom Vehabovićem, Dinom Mačkom, te Adisom Nurkovićem, odlučili su se za sljedećih 20 igrača, koji putuju u Španiju, zajedno sa ljudima iz NSZDK, te članovima ekipe fizioterapeutom Elmirom Durmišem, doktorom Anelom Okićem, te vođom puta Alijom Porčom.

Igrači koji putuju u Španiju: Bošnjak, Čamdžić, Kondžić, Subašić, Mudrov (Borac Jelah), Bekan, Kurevija(Bosna Visoko), Hajdić, Krehmić, Džafić, Muharemović, Skomorac (Moševac), Kadušić (Natron), Šabić, Talić (Nemila), Selimović (Krivaja), Ilić, Nuhanović (Usora), Martinović i Tadić (Žepče 1919), piše Zenica blog. 

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti