Amel Sadiković Gile svio “GNIJEZDO”

Amel Sadiković Gile svio “GNIJEZDO”

1579
0
PODIJELI

Prije nekoliko dana novo muzičko ostvarenje je izašlo iz studija “MEGATON” Zavidovići. Riječ je o novom singlu Amela Sadikovića Gileta pod nazivom “Gnijezdo”.

Pjesma je odmah ušla u uho ljubiteljima dobre folk pjesme prvenstveno zahvaljujući ozbiljnosti ekipe koja ju je radila.

– Čim smo je objavili na YouTube-u odmah su mi se počeli javljati i poznanici ali i ljudi koje ne poznajem sa čestitkama. Nisam baš očekivao ovoliki odjek mada je pjesma koju sam snimio zaista lijepa ali izgleda i da kod slušatelja izaziva posebne emocije, kaže Amel.

Tekst za “Gnijezdo” pisala je Mirjana Novaković, Giletova dugogodišnja poznanica.

– Tekst mi se svidio na prvo čitanje, proslijedio sam ga do Miralema Slipića Slija koji je najviše radio na njoj. Muziku je uradio Eldar Bećirević, čuveni harmonikaš a Sli je uradio kompletan aranžman. Poprilično dugo se to “kuhalo” jer je Sli htio da izvuče maksimum u njenom kreiranju, objašnjava Amel. Kako je već u startu napravila takav odjek, odlučili smo da snimimo i spot koji smo realizovali u studiju “Megaton”.

I pored toga što dosta nastupa Amel je dosta aktivan i na drugim poljima. Često se bavi i humanitarnim radom, organizacijom koncerata za one kojima su potrebna sredstva za liječenje a počesto se i odaziva na takve manifestacije.

– Takva su vremena, nažalost. Svi smo dio ovog društva i sredine. Kad god sam u prilici odazovem se. Trebamo i moramo jedni drugima pomoći, svako na svoj način, zagljučuje Amel.

NEMA KOMENTARA