17.6 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Arijana Puljić novi trener ženskog fudbalskog kulba Borac iz Jelaha.

Arijana je bivša igračica i kapiten ŽNK Čelik iz Zenice, a u svojoj vrlo impresivnoj 18-godišnjoj karijeri nastupala je i za žensku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Što se tiče trenerskog iskustva Arijana je već dvije godine asistent trener u ženskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.
Prije sadašnjem selektoru Nikoli Nikiću Arijana je asistirala i selektoru Momčilu Staniću, tako da kada se radi o njenom iskustvu kao treneru moramo reći da Arijana ima veliko iskustvo i kao trener.

Nadamo se da će uspjeti dio svog vrlo bogatog igračkog i trenerskog iskustva prenijeti i na igračice Borca i da će sa ovom mladom i perspektivnom ekipom postići velike uspjehe.
A da Jelašanke imaju velike ambicije dokazuje i podatak da je upravni odbor proširen za jednog člana koji dolazi iz ženske ekipe (Amra Kantić), i da samim dolaskom Arijane na Šibove ŽFK Borac ima velike ambicije u nastavku svog rada.

Prenosimo vam šta nam je Arijana u razgovoru rekla:
” Ženska ekipa Borac Jelah je vrlo mlada ekipa što se tiče igračkog kadra, i ja sam sigurna da uz dobru disciplinu i saradnju mene i igračica možemo postići dobar rezultat, ali trenutni cilj nam nije da idemo na nešto veliko i da obećavamo unaprijed, ali se nadam da dosta toga u budućnosti možemo napraviti i dignuti na zavidan nivo što se tiče ženskog fudbala.

U ŽFK Borac je došla uz posredstvo firme Kantić-Touristik kao velikih ljubitelja sporta i jednog od najvećih donatora ženske ekipe, i nadamo se da će ova saradnja donijeti i dobre sportske uspjehe ove ekipe.
Arijani želimo puno sreće u budućem radu u ŽFK Borac Jelah, i vjerujemo da će svojim iskustvom i znanjem doprinijeti da na stadionu Šibovi u Jelahu gledamo vrhunski ženski fudbal.

Jasko Sadiković

Povezane vijesti

Najnovije vijesti