21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

“AS Group” planira gradnju hladnjače u Tešnju – Menadžment najavljuje i otvaranje modernih “Klas” pekara širom Sarajeva

Generalni direktor “AS Group” rekao je u intervjuu za “Oslobođenje” da planiraju proširiti kapacitete za skladištenje koje imaju u Sarajevu i da žele graditi u Tešnju jednu novu hladnjaču kapaciteta oko 1.000 tona.

Naveo je i planove kada je riječ o “Klasu”.

– U sastavu “Klasa” imamo lanac maloprodaja koji sada radi pod brendom “Klas”, a ideja nam je i imamo skoro završen projekt da se te radnje prebrendiraju u novi lanac koji smo nazvali “Bazar”. Vizija nam je da u “Bazaru” prodajemo 70% domaćih proizvoda. Pored toga, u završnoj fazi nam je i projekt oko otvaranja modernih pekara kakve postoje i u inostranstvu, a otvaraćemo ih na udarnim lokacijama u Sarajevu. To će biti moderni evropski objekti koji će nam ujedno biti i marketing, jer ćemo kroz te objekte prezentovati pekarski asortiman “Klasa” i dalje ćemo raditi na franšizi, ponudićemo ljudima širom i izvan BiH da se otvaraju takve pekare i dalje.

Poslovanje će širiti i sa “Vegafruitom”.

– Dalje širenje vidimo u prehrambenoj industriji. Imamo puno posla i u ovim firmama koje imamo. Imamo i dalje u planu da se širimo i imamo tu nekoliko pregovora koje vodimo, ali najbliži nam je dogovor oko “Vegafruita”. Kada je u pitanju “Vegafruit”, mogu reći da trenutno pregovaramo sa vlasnicima o ekskluzivnoj distribuciji njihovih proizvoda. Radi se o tri brenda, a to su “vegy”, “fruby” i “swity”.

Poveznane vijesti:
AS GROUP u Tešnju gradi modernu otkupnu stanicu sa hladnjačom u vrijednosti 1 milion KM

Povezane vijesti

Najnovije vijesti