34.9 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Asim Bošnjak potpisao za Velež

Asim Bošnjak, nekadašnji golman omladinskih selekcija FK Borac iz Jelaha danas je potpisao ugovor sa FK Velež iz Mostara.
Ugovor su potpisali na godinu dana, do 24.11.2016. godine.
Asima je prije godinu i po dana iz Borca u Velež odveo tadašnji šef omladinskog pogona Dženan Zaimović, i Asim je već na prvom treningu uvjerio svoje trenere da će biti veliko pojačanje za ovaj veliki klub iz Mostara.
Rezultat napornih treninga i kvaliteta ovog još uvijek maloljetnog bivšeg golmana Borca je ponuda od strane direktora FK Velež Armina Zalihića ugovora koji je Asim uz saglasnost svojih roditelja sa oduševljenjem i potpisao.
Bez sumnje da će novi trener seniorske ekipe FK Velež Zijo Tojaga u Bašnjaku imati odličnu alternativu prvom golmanu, tako da će Asim već u subotu u Banja Luci sjediti na klupi “Rođenih” kao drugi golman seniorske ekipe.
Asim i njegovi roditelji su vrlo zahvalni direktoru kluba, kao i upravi i trenerima FK Velež na realizaciji ovog ugovora.
Asimu ovim putem želim da poručim da ovdje svi navijaju za njega, i da poželim puno sreće, da ga povrede zaobiđu i da ga što prije vidimo u prvoj postavi kluba, a znam da će on, kao što je to već do sada bezbroj puta dokazao uvijek sa sobom nositi i svoj prvi klub FK Borac iz Jelaha.

FK Borac Jelah

Povezane vijesti

Najnovije vijesti