AUDIO: Obitelj Ahmetlić posebni gosti na proslavi blagdana u tešanjskoj crkvi

AUDIO: Obitelj Ahmetlić posebni gosti na proslavi blagdana u tešanjskoj crkvi

1178
0
PODIJELI

Da u BiH žive dobri ljudi svjedoči i primjer porodice Ahmetlić iz Tešnja koja je, pred ramazan i veliki katolički blagdan Svetog Petra i Pavla (zaštitnika crkve u Tešnju), koji se obilježava danas, finansirala uređenje fasade, farbanje i zamjenu dijela dotrajale stolarije na istoimenoj crkvi u Tešnju.

– Crkva se nalazi na samom ulazu u grad i vidjelo se da je fasada dotrajala i da je potrebna njena sanacija. Moja braća i ja, vlasnici kompanije “Hifa Group” dogovorili smo se da našim susjedima pomognemo i da crkva prije ovog blagdana, po kojem i nosi ime, bude umivena i dotjerana – kaže Hasan Ahmetlić kojeg smo, pred misno slavlje, zatekli u društvu velečasnog Ilije Marinovića, župnika jelaške župe “Ivana Krstitelja”, koja broji 935 vjernika u čijem sastavu se nalazi i crkva u Tešnju.

– Prijedlog smo razmotrili i sa velikim ushićenjem i radošću prihvatili ponuđenu pomoć. Ovdašnji Bošnjaci su pomogli u obnovi Župnog ureda u Jelahu, a i naši vjernici pomognu pri izgradnji i obnovi džamija, tako da suživot i razumijevanje na ovom prostoru ne dolaze u pitanje i tako će biti i ubuduće – kazao nam je Marinović.

Crkva “Svetog Petra i Pavla” u Tešnju izgrađena je daleke 1898. godine i nalazi se na listi nacionalnih spomenika. Temeljito je renovirana od 1998. do 2002. godine.

NEMA KOMENTARA