17.6 C
Tešanj
Nedjelja, 16 Juna, 2024

Bajramski humanitarni koncert u Tešnju

Manifestacija je planirana da se održi drugog dana bajrama u Tešnju (18.07.2015.g.) u „Sportsko-rekreativnom centru Tešanj” sa početkom u 20:00h.

Cilj manifestacije je privući građane općine Tešanj, a prije svega mlade ljude na jednu lijepu večer u kojoj bi se barem dijelom spriječilo masovna opijanja u bajramskim danima, a to bi se svakako moglo i uspjeti zbog poznatih imena koja bi učestvovala na navedenoj manifestaciji, jer bi učešće uzele osobe koje nisu nastupale na ovim prostorima i koje bi mogla u saradnji sa organizatorima, našim sugrađanima podariti nešto novo i da Bajram obilježimo na način na koji bi trebalo da se obilježava.

Svjedoci smo kao društveno odgovorne osobe, da se u posljednjih nekoliko godina prije svega mladi ljudi opijaju i na neprikladan način obilježavaju bajramske dane. Mišljenja smo da je jedan od glavnih uzroka i činjenica što ne postoje slične manifestacije za vrijeme bajramskih dana, a naročito kada je u pitanju drugi dan bajrama, dan šehida. Mišljenja smo da šehidi nisu zaslužili da ih se sjeti samo u jutarnjim satima tako što se posjeti mezar i oda počast, stoga smo odlučili da organizujemo i ovu manifestaciju koja će biti u čast svim palim borcima koji su prije svega dali živote za odbranu našeg Tešnja, a onda i cijele Bosne i Hercegovine.

Osim što je ovo manifestacija kojom će se obilježiti bajram, te dan šehida, ima poseban značaj jer smo odlučili da ove godine od dijela sredstava prodaje ulaznica, i novca koji ne bude utrošen u organizaciju obradujemo nekoliko socijalno ugroženih porodica koje nemaju nikakvih prihoda i školuju djecu, tako da ćemo im u vidu bajramluka uručiti osnovne životne namirnice.

I ove godine podršku organizaciji dalo je UG Sehara Tešanj, te portal tesanjski.info, a učešće su uzeli Alen Čišija, Mustafa Isaković, Jusuf Babajić, Zanin Berbić, Nedim Hasanić, hfz.Anes Mulić,Idriz Hasanović, Hor Šapat Srca, te poseban gost koji nam dolazi iz bratske zemlje Turske, Orhan Čakmak… Naravno za sve posjetioce tu su i gosti iznenađenja, a cijeli program pratit će orkestar ansambla Zefir iz Srebrenika…

Povezane vijesti

Najnovije vijesti