22 C
Tešanj
Subota, 22 Juna, 2024

Baka Ljubica (101) otkrila tajnu dugovječnosti: Od stresa sve počinje

Zdrava i vedrog duha baka Ljubica zakoračila je u 101 godinu života. Na kućnom pragu u derventskom selu Osinja mnogi su je pitali kako doživjeti stotu.

Еvo i odgovora.

– Hranim se normalno, ali ne brinem se puno. Kako bude neka bude. To je najvažnije. Ako se brineš, to je najteža bolest. Sve od stresa počinje – priča Ljubica Gavrić.

Zbog toga baka i danas poručuje – djeco, samo bez stresa i prihvatite se posla. Rad je stvorio čovjeka. A rada se Ljubica ne odriče ni u 101 godini.

I sve komšije i svi prolaznici u Osinji znaju da će baku Ljubicu vrlo često zateći u njenoj bašti pored kuće. Baka iako je prešla stotu godinu sve poslove u bašti obavlja sama.

Cijeli život Ljubica se bavi poljoprivredom. Tako je sa suprugom othranila četvoro djece.

– Na poljoprivredi radila. Težak posao bio. Čovjek umro, djeca se udala, otišli, ja sam sama ostala sama. Pokretna sam,mogu sebe služiti, ponešto radim u bašti kod kuće i tako – dodaje Ljubica.

Djeca, unuci i praunuci Ljubicu često posjećuju. Predlagali su baki i da živi sa njima, ali ona to ne želi.

– Zdrava sam i sada. 1923. godište, znaš koliko je godina, ali zdrava sam. Ništa me ne boli, samo staro. Noge slabe, a ovo ništa me ne boli. Zdrava, nikakve lijekove ne trošim – naglašava Ljubica.

Ljubica je rođena u Osinji. Priča da je zvanično upisana 1.aprila 1923. Bila su to neka druga vremena, pa je sigurna da je godina i mnogo više, piše ATV.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti