22 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Baka živi od 130 KM mjesečno, za ručak skuha dva krompirića

Novinarka iz BiH Dijana Hodžić na YouTubeu objavljuje razgovore s ljudima koje naziva Priče sa Dijanom. Jedan od tih razgovora, sa siromašnom bakom Marom, završio je i na TikToku i postao viralan, a mnoge je dirnula njena teška situacija i životna priča.

Baka iz Dobretića otkrila je da živi od socijalne pomoći od 130 maraka, a od toga mora plaćati onome ko će joj nacijepati drva ili naložiti vatru. “Niko ne radi džabe”, kaže baka koja je otkrila da jede krompir ili brašno, i to ne svaki dan, nego kada je u stanju kuhati.

– Skuham dva krompirića, to mi je k‘o pečenje – ispričala je novinarki. Neki su se raspitivali kako da joj pomognu, na primjer za hranu. Dan prije dobri ljudi donijeli su baki malo hrane i kafe, a ni snimateljska ekipa nije došla praznih ruku.

Za nešto više od pola prve donacije baki je kupljen televizor. “Nemoj sada biti do zore budna gledajući ga”, našalila se novinarka s bakom. Novinarska ekipa baki je proslijedila 130 maraka od donacija, a ostatak od 400 maraka ostavili su na računu u trgovini da može nabaviti namirnice.

Izvor: Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti