Bešlagić o tome zašto ne radi u BiH: Nikada nisam htio biti...

Bešlagić o tome zašto ne radi u BiH: Nikada nisam htio biti kantonalni glumac

559
0
PODIJELI
Glumac Enis Bešlagić već duži niz godina radi u Hrvatskoj, a u prepisci na Instagramu objasnio je zašto ne snima u rodnoj Bosni i Hercegovini. Između ostalog, smatra da se ovdje ne gleda kvaliteta nego politička podobnost i rodbinske veze.

Objavio je fotografiju Tešnja, a u prepisci je otkrio sve probleme s kojima se susreo tijekom karijere, prenosi Klix.ba.

A napokon u Bosni… BiH ima odlične umjetnike i ostalo, samo što napuste našu državu. Vode se kao umjetnici drugih država, u ovom slučaju Enis Bešlagić, koji je u Hrvatskoj, napisao je korisnik Instagrama.

Bešlagić mu je odgovorio da radi u Hrvatskoj zato što ga u BiH ne zovu i da “svaki dinar pošteno zaradi i ne krade kao neki veliki domoljubi”.

Domovina je jedna, a to ne znači da ne pripadaš istoj ako snimaš izvan nje. Po tome bi sportaši trebali igrati samo za bh. klubove. Mene baš nešto i ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba jer Bog daje nafaku. Tamo gdje me poštuju sa svim onim što jesam, onda i ja dajem ljubav i zahvalnost, napisao je.

Objasnio je kako puno šire gleda na to i da nikada nije želio biti županijski niti federalni glumac. Smatra da je izdajica onaj tko krade svoju domovinu, a ne onaj koji poštenim radom pokazuje ljubav.

Ako je čovjek i svojoj državi i tu radi, ne znači da krade... Inače, veliki respect za vas, Šemso. Obožavam vas, to je samo moje mišljenje, dodao je komentator.

Bešlagić je upitao je li izdaja domovine ako čovjek nema posla u njoj i radi negdje drugo.

Nije ograničenje rada izdaja… Ako trgovci svoje proizvode plasiraju na razna tržišta, to ne znači da 

su super za prodaju samo u BiH. Ako glumci glume u regiji, to je dobro i na ponos. I kad Džeko igra za Inter, a ne za Želju, ne znači da nije patriot…, naveo je.

Napisao je i kako vjeruje u dobronamjernost komentatora, ali da ovo piše da zna da ovdje mnogi ne mogu naći posao zbog lopovluka i korupcije pa odlaze vani da rade.

Ne gleda se kvaliteta nego politička podobnost i rodbinske veze. Nadam se da sam o tome dao jasan stav. Platio sam dobru cijenu pa me zato izbjegavaju u BiH. Ali tu živim i to je moja BiH, onoliko koliko je i nečija druga. Ni više, a ni manje. Živ mi bio, zaključio je Bešlagić

NEMA KOMENTARA