15.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Besplatna podjela maski u Jelahu i Tešnju

Obavještavamo sve građane koji još uvijek nemaju zaštitnu masku, da će istu danas moći dobiti na području Tešnja i Jelaha, gdje će volonteri Crvenog križa Tešanj zajedno sa pripadnicima PS Tešanj vršiti besplatnu podjelu zaštitnih maski. 

Nakon ublažavanja određenih mjera koje su bile na snazi te stavljanja van snage naredbi o zabrani kretanja građana, uočeno je da pojedini građani prilikom boravka i kretanja na javnim mjestima ne nose zaštitnu masku ili ne poštuju socijalnu distancu.

Napominjemo da prema naredbi Federalnog štaba civilne zaštite građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere. To podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i po metar.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u narednom periodu vršit će pojačane aktivnosti na kontroli poštivanja izrečenih mjera povodom koronavirusa, a prvenstveno se one odnose na nošenje maski i fizičke distance.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti