10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Bez povrijeđenih u rušenju krovne konstrukcije na Tešanjci

Na Tešanjci vjetar je skinuo krovnu konstrukciju koja se sručila na parking. U tom trenutku na parkingu se nalazilo petnaestak vozila kupaca koja su jednostavno ostala zarobljena, dok su ljudi bili u panici. Sabahudin Hasanbašić koji radi privremeno u Njemačkoj sa suprugom Arnelom i dvoje djece, samo što je izašao iz svog vozila i prišao ulaznim vratima ovog centra, čuo je prasak.

Okrenuo se i vidio da je krovna konstrukcija poklopila sva vozila, među kojima je i njegovo. Nasreću, očevici kažu da nema povrijeđenih.

Sadmir Lukavica iz Pridjela kod Doboja kaže da je došao da kupi krompir. Prije toga je svratio u restoran u sklopu tržnog centra da popije kafu.

“Čuo se samo huk, vjerovatno od leda. Odjednom se čuo prasak, kao da je eksplodirala bomba. Izletjeli smo vani i vidjeli da se naša vozila od krovne građe ne vide. Eto, nedavno mi je automobil (Seat) bio u poplavi, platio sam 2.000 maraka da ga osposobim i vidi sad belaja”, kaže Lukavica.

Sličnu sudbinu je doživjela Samira Skulić-Mehmedagić koja je sa BMW-om došla da kupi usisivač. Veli da ju je samo dragi Bog spasio, jer je u vrijeme slijetanja krovne konstrukcije bila u objektu centra.

Jedan od građevinskih tehničara susjedne firme Inter Esad Bedak kaže da je vjetar toliko bio jak da je jednostavno usisao krov i kao papir ga skinuo sa objekta.

Šok

Na platou ispred tržnog centra, osim policije koja obezbjeđuje mjesto dešavanja i reguliše saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Doboj Teslić koji prolazi tik pored tržnog centra, zatekli smo dežurne ekipe Prve medicinske pomoći Tešanj čiji radnici pružaju prvu pomoć kupcima i radnom osoblju koji su doživjeli šok.

Tu su i vatrogasci PVJ Tešanj i DVD Jelah koji zajedno sa radnicima ovog centra račišćavaju krovnu konstrukciju, ne bi li što brže očistili parking i došli do zatrpanih vozila u kojima kažu da nije bilo nikoga.

Oslobođenje.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti