18.1 C
Tešanj
Subota, 23 Septembra, 2023

Biciklom prešao put od 870 kilometara od Münchena do Usore

Žarko Jelić, porijeklom iz Usore, koji živi i radi u Münchenu, Republika Njemačka, ostvario je ovih dana rijetko viđen pothvat. Naime, za manje od 4 dana svojim je biciklom prešao put od 870 kilometara od Münchena do rodne kuće u Srednjoj Omanjskoj.

Na put je krenuo u ponedjeljak 18.05. u jutarnjim satima, a na cilj je stigao u četvrtak 21.05. na večer, iako je prema planu trebao stići tek u petak tj. sutradan. To samo govori o odlučnosti našeg sumještanina, koji je tako dnevno prelazio više od 200 kilometara.

Prijatelji, susjedi i rodbina su mu priredili srdačan doček a najbliži prijatelji su sa njim prošli zadnji dio puta. Pred sam kraj ovog pothvata, Žarko je posjetio i očev grob gdje je upalio svijeću i rekao kratku molitvu.

Niti loši vremenski uvjeti nisu mu predstavljali problem, s obzirom da se za pothvat priprema već duže vrijeme a i inače se bavi sličnim sporstkim aktivnostima.

Našem sumještaninu, inače uzornom građaninu i ocu troje djece, čestitamo na ostvarenom pothvatu, kojim je još jednom pokazao veliku ljubav prema rodnom kraju.

Usora.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti