21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

BiH: Žena optužena za ubistvo muža

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Irene Karić iz Sarajeva zbog ubistva supruga Nijaza, bivšeg radnika opštine Stari Grad Sarajevo, potvrdio je za “Avaz” advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa optuženu.

“Ono što je bitno u ovom predmetu jeste da je vještak utvrdio da je ona u vrijeme izvršenja krivičnog djela bila bitno smanjeno uračunljiva”, istakao je Mehmedbašić.

Karićeva je optužena za ubistvo počinjeno s umišljajem.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su 10. maja uhapsili Karićevu, koja je tada udarcima sjekirom pokušala ubiti svog supruga Nijaza.

“Ona je dala izjavu u policiji, gdje je ispričala da je njen suprug duže vrijeme maltretirao nju i troje djece te da je sve to jednostavno kulminiralo. Riječ je o teškom slučaju nasilja u porodici koje je provodio oštećeni”, kazao je tada Mehmedbašić, koji nije želio dalje komentarisati slučaj.

Porodična drama desila se tokom noći u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sedrenik. U međuvremenu je Nijaz Karić podlegao povredama, pa je djelo sada kvalifikovano kao ubistvo.

Prema njenim tvrdnjama, većinu teško zarađenog novca morala je davati suprugu koji se konstantno kockao, jer je on prijetio da će je u protivnom maltretirati i tući. Pred istražiocima je ispričala da je oko tri sata poslije ponoći uzela sjekiru i nekoliko puta udarila supruga, koji je u tom trenutku ležao na kauču.

Ona tvrdi da isprva nije znala da je teško povrijedila supruga te da je tek ujutro, kad je svanulo, vidjela ga krvavog, nakon čega je alarmirala policiju, pišu Nezavisne novine.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti