27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Bivši igrač Toška pauziro fudbalsku karijeru i ušao u Zadrugu

Fudbalska karijera ide na pauzu

Dojučerašnji fudbaler VFK Simm-Bau, Dino Dizdarević, iznenadio je sve odlukom da raskine ugovor sa klubom iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Dizdarević je u Simm-Bau stigao početkom ove godine iz tešanjskog TOŠKa-a i u novoj sezoni Prve lige FBiH upisao je tri nastupa za ovaj klub, te je uspio postići jedan pogodak.

Ovaj 32-godišnji fudbaler se našao u centru pažnje javnosti u BiH i regionu jer je odlučio da raskine ugovor sa Simm-Bau kako bi učestovao u reality šou u Srbiji.

Naime, Dizdarević je prihvatio poziv iz Srbije da bude učesnik “Zadruge 5” zbog čega je čak raskinuo ugovor sa svojim klubom kako bi mogao da otputuje u Beograd gdje će boraviti naredni period.

Novo izdanje ovog reality šoua počinje 5. septembra, a srbijanski mediji već su otkrili imena mnogih učesnika, a među njima se našao i Dizdarević.

On je svojom objavom na Instagramu potvrdio da ulazi u Zadrugu i zahvalio se svima na porukama podrške koje je dobio prethodnih dana kada se saznalo da će biti dio ovog programa.

Dizdarević je poznat i po tome što je dobar prijatelj s Ivanom Rakitićem koji je znao iznenaditi bh. igrača s kopačkama koje bi mu slao skoro pred početak svake sezone.

On je to znao da uzvrati i prošle godine poslao je Rakitiću potpisan dres TOŠK-a što je hrvatski veznjak objavio na Instagramu.

No, čini se da je Dizdarević odlučio napraviti malu pauzu što se tiče fudbala i posvetiti se nekim drugim stvarima, a kakav uspjeh će ostvariti u pomenutom reality programu ostaje nam da vidimo.

ssportsport.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti