3.8 C
Tešanj
Subota, 20 Aprila, 2024

Bizarna tuča: Žena partnera udarila metalnim svijećnjakom po glavi, posvađali se zbog psa

30-godišnjakinja je priznala sve, ali je rekla da je partnera povrijedila u samoobrani. Rekla je da se nisu vrijeđali, da je on bio pod opijatima i da su se prepirali oko šetnje psa

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 30-godišnjakinje koja je u januaru, u jutarnjim satima, nakon svađe partnera ogrebala po licu i vratu te ga metalnim svijećnjakom udarila po glavi.

Kako stoji u optužnici, za nju traže godinu dana zatvora uvjetno s rokom provjere od tri godine, javlja Index

30-godišnjakinja je priznala sve, ali je rekla da je partnera povrijedila u samoobrani. Rekla je da se nisu vrijeđali, da je on bio pod opijatima i da su se prepirali oko šetnje psa.

“DROGA JE BILA NA STOLU”

“On je nju grebao, držao za lice i vukao po podu, ali ju nije gušio. Na posebno pitanje tko je i kada prekinuo tu tučnjavu, okrivljenica navodi da je njihov stanodavac kucao na vrata, a potom je pozvao i policiju. Već jednom davno imali su sličan sukob, ali ne tolikog intenziteta. Okrivljenica navodi da ona ništa od droge taj dan (odnosno to jutro) nije konzumirala iako je na stolu bilo ‘to‘. Njen partner je tog jutra konzumirao kokain i speed, a konzumira ga u pravilu vikendima. Ona u pravilu konzumira samo marihuanu, odnosno THC”, stoji u optužnici njena verzija priče.

Tužiteljstvo tvrdi da je njena odbrana nekonzistentna jer u jednom dijelu govori kako je sve to učinila u samoobrani, zatim govori da ga je samo ogrebala u samoobrani, dok na trećem mjestu navodi kako su zapravo oboje krivi, te se ne može sa sigurnošću utvrditi ko je prvi započeo.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti