13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Bolna tišina: Klanjana dženaza dječaku iz Vukova

U Vukovu kod Jelaha danas je, poslije ikindije-namaza, klanjana dženaza i obavljen ukop 12- godišnjeg Semira Kantića, koji je nakon teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći poslije petodnevne kome preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Ukopan pored majke i sestre

Porodica, prijatelji, komšije i drugovi iz škole oprostili su se danas od tragično preminulog dječaka. Tuga, suze, bol i tišina vladali su na mjesnom mezarju, gdje je Semir ukopan pored svoje majke i sestre.

Podsjetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se prije sedam dana na regionalnom putu R474 (Prnjavor-Novi Šeher) u mjestu Vukovo, nedaleko od kuće u kojoj je živjela porodica Kanić, kada je majka Safija iz još uvijek nepoznatih razloga izgubila kontrolu nad vozilom Pežo, udarila u nasip pored ceste a potom autom završila ispod mosta gdje je udarila u betonski stub.

Ona i njena kćerka Nihada (18) poginule su na licu mjesta, dok su se ljekari Kantonalne bolnice Zenica borili za dječakov život. Njemu je iste večeri urađen operativni zahvat glave, a potom je prebačen u Jedinicu intenzivne njege.

Donirani organi

U izuzetno kritičnom stanju, priključen na aparate, Semir je bio u dubokoj komi pet dana, a budući da poslije niza provedenih terapijskih mjera nije došlo do poboljšanja njegovog stanja, prekjučer je konzilijarno utvrđena moždana smrt.

I pored ogromne tragedije koja ga je zadesila, gubitka tri člana porodice, otac Sakib odlučio se da donira organe preminulog sina. On je pristao na eksplantaciju organa u svrhu transplatacijskog liječenja, koje je ujedno i prvo održavanje dječijeg donora i eksplantacija dječijih organa u BiH.

Dnevni Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti