18.1 C
Tešanj
Subota, 23 Septembra, 2023

Bolnica i Dom zdravlja u Tešnju bez ograničenja u vodosnabdijevanju

Dugogodišnji problem u snabdijevanju pitkom vodom tokom ljetnog perioda Opće bolnice i Doma zdravlja u Tešnju, zbog čega je najviše ispaštalo 220 pacijenata od čega 46 na dijaliznom programu, uskoro bi mogao biti riješen.

Naime, Općina Tešanj i predstavnici menadžmenta navedenih zdravstvenih ustanova sa KP „Rad“ su potpisali sporazum o izgradnji posebnog vodovodnog sistema koji će omogućiti kontinuirano snabdijevanje vodom tokom cijele godine. Voda se dopremala cisternama što je utjecalo na kvalitet zdravstvenih usluga i uvjete rada.

-Nama je to veliki problem. Pogotovo u bolnici jer za 24 sata funkcionisanja nama je neophodna voda, a posebno su bili ugroženi pacijenti koji su bili na dijaliznom tretmanu i zbog čega je dolazilo do kvarova na aparatima – kaže Rifat Sejdinović, direktor Opće bolnice u Tešnju.

Posao je vrijedan 27.000 KM. Trećina sredstava će biti osigurana iz općinskog budžeta, po 6.000 KM će osigurati Bolnica i Dom zdravlja, dok će kroz projekte i izvođenje radova u finansiranju sa 5.000 KM sudjelovati KP „Rad“.

Radovi na realizaciji dogovorenog počet će ovih dana, a trebali bi biti okonačni prije sušnog perioda.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti