18.1 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Bolnica u Tešnju dobila certifikat za PCR testiranja na koronavirus

Predsjednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić dje kazao da su Kantonalna bolnica u Zenici i Opća bolnica u Tešnju dobile PCR certifikate te da je i zvanično moguće testirati osobe na koronavirus u ovom kantonu.

Jupić je kazao da je epidemiološka situacija u ZDK stabilna te da se 190 osoba oporavilo od koronavirusa dok su 43 slučaja još uvijek aktivna. Od aktivnih, osam osoba je smješteno na Infektivnog odjela Kantonalne bolnice Zenica, dok je 35 smješteno u depadansu u zeničkog stacionara.

“Mene kao čovjeka raduje mjera ukidanja samoizolacije, ali kao zdravstvenog radnika me budi oprez da nam se ne desi prebrzo opuštanje i ponovo uvođenje restriktivnih mjera. Nadam se da ćemo zadržati svijest naših sugrađana i odgovornim ponašanjem izbjeći neželjeni scenario”, izjavio je Jupić.

Dodao je da je za mnoge nemoguća misija da Zenica i Tešanj dobiju PCR certifikat postala moguća i da su sretni što će ove dvije bolnice imati savremene laboratorije.

“Svim osobama islamske vjeroispovijesti čestitam bajramske praznike, ali je bitno da se pazimo. Sve možemo izbjeći, moramo često prati ruke, nositi rukavice i maske, a ako nas virus ponovo zatekne na jesen, sa što manje posljedica ćemo izaći iz ovoga”, zaključio je Jupić

Povezane vijesti

Najnovije vijesti