11.2 C
Tešanj
Subota, 1 Aprila, 2023
spot_img

Bolnica u Tešnju prva bolnica u BiH koja će imati Ekofrend sistem

Nobel Corporation, je prošli tjedan po prvi put bila izlagač na Tešanjskom sajmu privrede, a u znak zahvalnosti organizatorima, kao i svim građanima Tešnja koji su posjetili ovu kompaniju odlučili su da bolnici u Tešnju doniraju opremu za uštedu vode i i energije iz programa Ekofrend.

“Na sajmu smo dogovorili daljnje korake za realizaciju donacije(mjerenje sadašnje potrošnje, proračun, odabir opreme…). Sistemi za korisnika omogućuju uštedu vode minimum 50%, a ušteda vode sekundarno ostvaruje uštedu energije koja se koristi pri zagrijavanju vode. Radi se o potpuno novom programu, koji trenutno jedini radimo u BiH. Ekofrend je vrhunski alat za uštedu energenata sa izuzetno brzim povratom investicije”, kazao je za poslovni portal Akta.ba vlasnik kompanije Boris Bošnjak.

Ističe, vrijednost opreme je minimalno 7.000 KM, a točnu vrijednost će zanati nakon analize sadašnje potrošnje i ugradnje sistema.

“Vrijednost donacije će rasti iz mjeseca u mjesec, kako budu pristizali umanjeni računi za vodu i energiju”, kaže Bošnjak, napominjući kako će ušteda vode i energije doprinjeti i značajnom smanjenju emisije C02.

Realizacijom ove donacije, Bolnica u Tešnju će biti prva bolnica u BiH opremljena sa Ekofrend- Preval sistemima za uštedu vode koji su idealni za bolnice, hotele, kampove.

Bošnjak kaže kako je u pripremi i program za domaćinstva.

Akta.ba

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,549FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti