7.2 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Borac krenuo s pripremama

U ponedjeljak 01.02.2016. na stadionu Šibovi u Jelahu treneri fudbalskog kluba Borac iz Jelaha su izvršili prozivku igrača, i prvim treningom zvanično počeli sa pripremama.

Novoizabrani šef stručnog štaba Jelašana Miralem Pašić koji je ponikao upravo u Borcu, i koji je kao igrač tešanjskog TOŠK-a bio B reprezentativac naše države, na raspolaganju je imao gotovo cijelu ekipu iz prošle godine.
U sastavu ekipe sa Šibova nedostaje jedino mladi Hadžikadunić Elmin kojemu je Upravni odbor kluba poželio sreću u zeničkom Čeliku, dok su se svi ostali igrači stavili na raspolaganje treneru Pašiću.

Od novih igrača vidjeli smo Mašić Semira iz Maglaja koji je bivši igrač juniorske ekipe FK Željezničar i Natrona došao u redove Borca, i Hatkić Edvina koji je prošao sve omladinske selekcije Borca a koji je prošlu sezonu proveo u ekipi NK Usora.
Prozivku seniorske ekipe su izvršili šef stručnog štaba Miralem Pašić i predsjednik Upravnog odbora Senad S. Subašić uz ostale članove UO koji su poželili sreću igračima u novoj polusezoni, i koji su od svojih igrača zahtjevali maksimalnu angažovanost kako bi sezonu završili u vrhu tabele, gdje Borcu i jeste mjesto.

Naravno prelazni rok traje do 19. februara i do tada nećemo znati da li će još neki igrač doputovati na Šibove, ali i bez toga prva ekipa Borca je popunjena velikim brojem igrača iz juniorske i kadetske ekipe, tako da ponovo možemo očekivati mladu i rastrčanu ekipu Jelašana i u ovoj polusezoni.

Osim u seniorskoj ekipi mogli smo primjetiti i veliki broj novih igrača u juniorskoj i kadetskoj ekipi, a među njima je svakako najznačajniji povratak povređenog Saliha Delića, ali i novih igrača Skulić Adnana, Todorović Vladana, Spahić Halida, Omić Aldina i Pranjić Igora.

I u najmlađim takmičarskim ekipama (pioniri i predpioniri) Borca će biti novih igrača, ali o njima ćemo pisati kada pođu pripreme i za ove kategorije.

Sa velikom pažnjom očekujemo i početak priprema ženske ekipe Borca koju će od ove godine voditi novi trener koju ću uskoro i predstaviti našoj sportskoj javnosti, i koja će uz maksimalno zalaganje igračica, trenera, i uprave Borca u narednom periodu biti vrlo značajan faktor ženskog fudbala/nogometa u Bosni i Hercegovini.

FK Boraca/Jasko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti