27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Bosanac učestvovao u ‘internacionalnoj’ nesreći u Njemačkoj: Sudarilo se pet automobila

Teži lančani udes desio se jutros na području njemačkog mjesta Passau, kada je došlo do sudara pet vozila, među kojima je bio i automobil za čijim volanom je bio vozač iz BiH (28).

Naime, prvo je rumunski državljanin naglo zakočio, da mi u njega udario Nijemac, a zatim je naletio i hrvatski državljanin, koji se zakucao u Nijemca.

Odmah je zatim naišla i 23-godišnja državljanka Luksemburga, a na nju je, u roku od par sekundi naletio i državljanin BiH. Njegov auto je, uprkos kočenju, samo proletio, udario u zaštitnu ogradu i tek tu se zaustavio.

U ovom udesu teže su povrijeđena tri lica. Velika materijalna šteta je pričinjena na tri vozila, koja su skoro potpuno uništena i koja su morala biti sklonjena s puta. S obzirom na veličinu sudara, policiji je došlo i pojačanje, a na licu mjesta su bili vatrogasci kao i nekoliko kola hitne pomoći.

Njemačke vlasti su upozorile da je, usljed božićnih praznika, saobraćajna gužva nesnosna te zamolili vozače da brzinu prilagode ovakvom stanju na putevima, pišu Nezavisne.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti