12 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Bosna i Hercegovina je prvak Evrope!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u velikom finalu Evropskog prvenstva za sjedeće odbojkaše. Izabranici Ifeta Mahmutovića slavili su protiv Njemačke sa 3:2 u setovima.

Rezultat po setovima glasio je 18:25, 25:23, 28:30, 25:21, 15:6.

Nije najbolje meč za naš tim jer su Nijemci dosta ubjedljivo slavili sa 25:18.

Drugi set je donio pravu dramu. Viđeno je u njemu mnogo preokreta, ali su naši momci na kraju uspjeli slaviti sa 25:23 i tako rezultat poravnati u setovima.

Pravu dramu donio je i treći set. Naš tim je imao set loptu i priliku da povede u setovima, ali su se Nijemci vratili i slavili sa 30:28 i tako opet poveli.

Nisu naši momci se predavali. Iako su Nijemci prijetili ozbiljno i u trećem setu, tim Ifeta Mahmutovića se vratio i slavio sa 25:21.

U posljednjem setu Zlatni momci pokazali su svu snagu. Odigrali su furiozan set i sa 15:6 riješili meč u svoju korist.

Bh. tim je do pobjede predvodio Mirzet Duran sa 41 i Safet Alibašić 40 poena.

Bila je to 11. titula prvaka Starog kontinenta za naš tim, a naši odbojkaši su uspjeli odbraniti i titulu od prije dvije godine.

Pored zlatnih, naš tim je osvojio jednu srebrenu i dvije bronzane medalje.

Zlatni momci su osvajanjem EP-a izborili i direktan plasman na Paraolimpijske igre u Parizu koje će se održati naredne godine.

Naš tim na prvenstvu činili su:  Ifet Mahmutović (selektor), Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Jasmin Brkić, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Nizam Čančar, Edin Đino i Elvis Šerifović.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti