13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Bosna iz Tešnja ostala bez prvog operativca, povukao se Refik Ćusto

Rukometni kluba Bosna TS iz Tešnja danas je ostao bez dugogodišnjeg predsjednika kluba. Naime, Refik Ćusto, dugogodišnji predsjednik RK Bosna TS iz Tešnja, povukao se sa mjesta predsjednika, a na toj funkciji bio je posljednjih 13 godina.

Njegovo pismo, kojim se obratio rukometnoj javnosti u Tešnju i Bosni i Hercegovini, prenosimo u cjelosti.

“Poštovani rukometaši, navijači, simpatizeri i sportski prijatelji RK “Bosna-TS” nakon više od 36 godina članstva u klubu i 13 godina provedenih na čelu ovoga kluba odlučio sam da se povučem sa ove funkcije.

Nije mi žao provedenog vremena u ovom klubu ali teško je raditi sam Već duže vrijeme rukomet u Tešnju nema podršku. Na sve moguće načine sam se snalazio, prikupljao i “prosio” sredstva kako bi klub opstao.

U tome sam uspijevao na meni samo znane načine. Dosta uloženog truda, slobodnog vremena i datog zdravlja za ovaj klub dato je puno. Svima onima koji me poznaju znaju koliko sam se borio za opstanak kluba u sistemu natjecanja ali bez podrške šire zajednice to je nemoguće.

Čak i kada sam se borio sa opakom bolešću nisam odustajao. Uvijek sam bio uz klub. Organizovao utakmice, humanitarne posebno po čemu je klub poznat, međunarodni turnir već 12 godina. Boli me činjenica da su skoro svi stariji rukometaši okrenuli leđa ovom klubu. Uvijek je bilo ti si tu ti ćeš to organizovati. Sad nema više ni mene, šta sad? Želio bih se zahvaliti svima sa kojima sam surađivao širom BiH kao i susjednih država.” stoji u saopštenju koje potpisuje Refik Ćusto.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti